Hahkialan Väki

Hahkialan Kartano taipuu monenmuotoiseen ja -kokoiseen kokous- ja juhlakäyttöön. Valoisat, tilavat ja arvokasta menneen ajan hehkua loistavat tilat siivittävät tilaisuutesi arvoiselleen tasolle. Tilat muuntuvat helposti mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin myös erilaisten pöytäkokoonpanojen avulla. 


Ammattitaitoinen henkilökuntamme on Hahkialassa tilaisuuttasi ja sinua varten, aito ja lämmin huolenpito ovat palvelumme avainarvoja. 


Hahkialan toiminnasta kokonaisuudessaan vastaa Anne ja varauksia sekä myynti hoitaa Katja.

Asiakaspalvelusta ja paikan päällä tilaisuutesi toivimivuudesta vastaa Liisa.

Ravintolassa ja kokoustilassa palveluksessasi ovat tarjoilijamme Maria ja Kirsi.
Maistuvat keittiön herkut valmistaa taidokkaat kokkimme Sinikka, Tiina ja Maria.

Kiinteistöstä sekä puutarhasta ja riistanhoidosta vastaa Tero.

Puutarhaamme hoitaa Helena ja kiinteistöistä hoitaa Kari.
Tilojen siisteydestä vastaa Anna ja Ulla.


Lämpimästi tervetuloa Hahkialaan!


Team Hahkiala
Elämää Hahkialassa

Kuvat Laura Riihelä

 Kuvat Anna, Anne ja Liisa

Puutarhurin monta roolia - Lähituottajista lähin

Raaka-aineiden alkuperä on varmasti tiedossa, kun puutarhurimme Helena toimittaa puolukat ja sienet kartanon keittiölle.


Helena ”Hellu” Kankaala toimii Hahkialan puutarhurina mutta
on myös intohimoinen marjastaja ja sienestäjä. 


”Tänä vuonna on tullut kerättyä vajaa 200 litraa puolukoita ja parikymmentä ämpärillistä sieniä sekä valtaisa määrä vattuja", kertoo Helena. "Seuraavaksi ämpäriin sujahtaa karpalot!"


Osa metsän herkuista päätyy kartanon keittiöön ja osan Hellu on jo jatkojalostanut. 

Kuivatut villiyrtit ja suppikset päätyvät Hahkialan tilatuotteiden raaka-aineiksi ja näitä herkkuja voi ostaa Joulunavaus -tapahtumasta.


#hahkialankartano #teamhahkiala
#lähiruoka #tasteofhäme

#sadonkorjuu #ihanasyksy

Sykähdyttävä kokemus syntyy huolenpidosta

19.12.2019


”Ainutlaatuinen, viehättävä ja välittävä”, kuvailevat asiakaspalvelun ammattilaiset Liisa Vaalgamaa ja Katja Balakin pitkäaikaista työpaikkaansa Hahkialaa. Kaksikko kiteyttää: ”Ympäristö on arvokas, mutta tunnelma rento. Tämän haluamme välittää asiakkaillemme puhelimessa, viesteissä ja kasvotusten. ” Se on luontevaa, koska se on aitoa. 


Katjan vastuulla ovat tarjoukset ja varaukset siihen saakka, kun asiakas saapuu Hahkialaan. Siitä eteenpäin Liisa huolehtii tilaisuuden organisoinnista. ”Toivotamme kaikki sydämellisesti tervetulleiksi nyt ja uudelleen!”


#hahkialankartano #huolenpito #tervetuloa #parhaitapäätöksiä
#kokouskartano #juhlakartano #kokous #visithauho #visithämeenlinna


Hahkialassa työt tehdään riistan ehdoilla

27.8.2019


Riista- ja kiinteistöpäällikkö Tero Niemen työtä Hahkialassa ohjaa luonnon, ekologisuuden ja paikallisuuden huomioiminen. Esimerkiksi vasta valmistuneesta kosteikosta hyötyvät lähivedet, kun peltojen ravinnevalumat napataan pohjapatojen avulla kiinni. Siitä hyötyvät linnut, joille riittää pesintäpaikkoja. Ja siitä hyötyvät kartanon vieraat, joille kosteikon kuhinassa on ihasteltavaa. 


Sitkeä työ monimuotoisuuden ja kestävän riistanhoidon eteen on palkittu myös kansainvälisellä Wildlife Estates -tunnuksella. 


Tänäkin syksynä Teron löytää ulkoa: riistaa ruokkimasta ja ruokintakatoksia rakentamasta. Koko ikänsä metsissä liikkuneen miehen mielestä työssä on parasta juuri se, että saa toimia luonnossa ja riistan parissa. Jahdin tunnelmaan Hahkialassa pääsee sisätiloissakin. 


Tero vetää vieraille Simway Hunt -simulaattorijahteja kokouksissa, illanvietoissa ja pikkujouluissa. Niissä pääsee maistamaan myös keittiön osaamista – ruokalistalla on vain vapaana kasvanutta riistaa.


#hahkialankartano #teamhahkiala #kosteikko #metsästäpöytään #pelloltapöytään #wildlifeestates #simwayhunt #luontoelämys

Aidot maut syntyvät Kartanon keittiössä!

17.5.2019


Sinikka Vallinheimo-Mäellä, Tiina Jokisella ja Maria Nykoppilla on yhteenlaskettuna vuosikymmenten kokemus Hahkialan herkkujen valmistamisesta. He laittavat ruoan Kartanolle, Uiskolaan – ja cateringin myötä mihin tahansa – parhaista mahdollisista aineksista. 


Kalaa saadaan järvistä, joiden aallot lyövät kuulomatkan päässä. 

Vihanneksia ja yrttejä kerätään omasta puutarhasta. Sienimetsiin on vain kivenheittämä.  Sadosta ja saaliista Sinikka, Tiina ja Maria luovat makuelämyksiä, joissa yhdistyvät perinteet ja uusimmat trendit. 


Keittiön tärkein mauste on kunnioitus raaka-aineita, työkavereita ja asiakkaita kohtaan. Se maistuu jokaisessa suupalassa.


#hahkialankartano #teamhahkiala #hahkialankeittiö 

#visithauho #visithämeenlinna

Varaa herkutteluhetki ryhmällesi

Kevät tekee tuloaan Hahkialaan!


12.4.2019


Narsissit ja tulppaanit aloittavat pian kukintansa. Viime syksynä niitä kaivettiin Kartanolle ja Uiskolaan lähes 800 uuden sipulin verran. 


Niiden jälkeen vuoron saavat orvokit, begoniat, ahkeraliisat ja muut kesäkukat yli tuhannen taimen voimin. Ja sitten perennat – pionit, asterit, unikot ja iirikset, vuosikaudet Kartanolla kasvaneet kasvikannat! 


Mutta mistä puutarhuri Helena Kankaala itse nauttii eniten? Tuoksusta ensimmäisen ruohonleikkuun jälkeen, aamukasteesta jaloissa. Ja kun alppiruusut kukkivat kivimuurin suojassa, tuntuu siltä, että on 


#kesä

#hahkialankartano

#teamhahkiala

#kevät 

#barokkipuutarha