Taste of Slow Häme -ruokamatkailutuote

Taste of Slow Häme -ruokamatkailutuote

Nauti maaseudun rauhasta, hämäläisestä vieraanvaraisuudesta ja aidoista elämyksistä Järvi-Suomen sydämessä, Hämeenlinnan Hauholla. Taste of Slow Häme tarjoaa läpileikkauksen hämäläisten kartanoiden, perinteisten maatilojen, kiireettömän elämäntavan sekä paikallisten ruokaelämysten maailmaan, tämä jos mikä on suomalaista luksusta parhaimmillaan!


Paketti on ostettavissa ajalla 18.-20.6.2021, 1.-3.10.2021 ja 14.-16.1.2022 (yksittäiset varaukset). Lisäksi ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.

OHJELMA:

Päivä 1
Tervetuloa Hämeeseen! Pitkän lehmuskujan päässä teitä odottaa kolmen järven keskellä sijaitseva, upea Hahkialan Kartano ja kartanon vieraanvarainen väki. Heti alkuun pääsette nauttimaan herraskartanon tunnelmasta ja herkullisesta kahvihetkestä lumoavan puutarhan syleilyssä. Tämän jälkeen onkin mukava suunnata kohti kartanon rentouttavaa saunaelämystä Kirrisen rantaan. Hahkialassa saunotaan ”presidentilliseen tyyliin”, sillä kartanon rantasauna on kopio Tasavallan Presidentin kesäasunnon, Kultarannan, saunasta.

Ilta huipentuu tunnelmalliseen Makuja Hämeestä -illalliseen Cool & Creative -teemalla, tarjoten hämäläisiä makuelämyksiä valmistettuna lähiluonnon ja keittiöpuutarhan antimista, perinteitä vaalien, mutta
trendikkäästi – anna meidän yllättää!

Päivä 2
Hyvin nukutun yön jälkeen on mukava istahtaa rauhalliselle aamiaiselle miettien tarinoita, joita taulut ja kartanon muut aarteet kätkevät taakseen. Aamiaisella nautitaan pitkään haudutettua ohrapuuroa, oman puutarhan tuotteita sekä muita satokauden antimia. Nyt ei ole kiire mihinkään!

Seuraavaksi on aikaa tutustua kartanon 1600 –luvulta alkavaan historiaan, upeaan barokkipuutarhaan ja kiehtovaan kosteikkoon. Vierailun kruunaa maukas kasvispainotteinen lounas maisemassa. Kasvukaudella barokkipuutarhan kukkaloisto yhdessä sinisenä hohtavan järven ja vesiputouksen solinan kera luo ruokaelämykselle maalauksellisen maiseman, joka hivelee näkö- kuin kuuloaisteja. Talvella nautitaan höyryävistä herkuista laavutulen lämmössä, valkoisena hohtavan maalaismaismaiseman rentouttaessa mielen.

Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Pekkolan tilaa, jossa maatilakierroksen aikana pääsette tutustumaan nykyaikaisen ja monipuolisen maatilan toimintaan sekä tilan eläimiin. Tilalla viljellään viljoja ja muita peltokasveja
sekä kasvatetaan lampaita. Tilan lampaita lypsetään kesäaikaan ja tilan erikoisuus onkin lampaanmaidosta valmistettu lampaanmaito-jäätelö Bäätelö. Taste of place!

Maatilakierroksen aikana kuulette lisää suomalaisesta ruuantuotannosta sekä lampaiden kasvatuksesta ekologisuus ja eettisyys huomioiden; Miten varmistetaan, että lampailla on hyvä olla? Miten maatila voi parantaa luonnon monimuotoisuutta? Vierailu huipentuu iltapäiväkahveihin kera Bäätelön. Ostosmahdollisuus tilapuodissa. Pekkolasta matka jatkuu läpi kauniiden hämäläismaisemien Ilorantaan, joka on tunnettu täydenpalvelun lomanviettopaikkana jo vuodesta 1937. Kahdeksankymmentä vuotta Ilorannassa on huolehdittu vieraista. Kesästä toiseen on keitetty, paistettu, leivottu, savustettu, kuivattu, hillottu ja halstrattu. Iloisin mielin on valmistettu hyviä aterioita odotetuille vieraille tarjottavaksi, paikallisista raaka-aineista tottakai!

Ilorannassa pääsette sukeltamaan menneeseen hämäläiseen ruokakulttuuriin. Maatalon perinteet, kuten kalastus, lähiruoka ja luonnon antimet, ovat edelleen osa Ilorannan herkkupöytää. Pienen lepohetken ja majoittumisen jälkeen hypätään rukiin tarinan maailmaan, kun jokainen vieras leipoo oman ruisleipänsä vuosikymmeniä vanhaan juureen. Tämä on herkullinen ja tuoksuva tuliainen kotiin viemisiksi.

Päivä huipentuu rosvopaistin valmisteluun rantakauden kivikautisella kalmistoalueella. Rosvopaisti-illallinen tykötarpeineen nautitaan joko rantamäellä tai Ilorannan 200-vuotta vanhassa riihessä.(Rosvopaisti tilattavissa ajalla 1.5.-30.10. Muuna aikana tarjolla yli yön kypsynyttä lammasta Ilorannan vanhassa salissa).  Illan hämärtyessä on mukava nukahtaa Ilorannan rauhaan.

Päivä 3
Ilorannan tavoitteena on tuottaa kokonaisvaltaista hyvinvointia ihmiselle, niin mielelle kuin keholle. Ilorannassa se tarkoittaa kiireettömyyttä, elämästä nauttimista, yhdessäoloa sekä aikaa myös itselle. Päivä Ilorannassa alkaakin kiireettömällä aamiaisella ja istumisella valmiiseen aamiaispöytään – Eat slow and healthy in Finland!

Aamiaisen jälkeen lähdetään hakemaan vesi kielelle vesiltä! Kalastusretkelle Iso Roineelle lähdetään kalastuslautalla, talvisin mennään pilkkimään potkukelkoin. Katiskoiden nosto ja verkkokalastuksen seuraaminen
ovat unohtumattomia kokemuksia. Mato-ongella tai talvisella pilkillä jokainen pääsee itse kokeilemaan kalaonneaan. Retken jälkeen saaliskalat perataan opastetusti ja valmistetaan ruoaksi rantapaviljongissa.

Rapukauden aikana (21.7-31.10) erikoisohjelmana on ravustusretki lautalla, rapukoulu sekä rapujen maistaminen.  Lounas nautitaan sään mukaan joko ulkona tai sisällä. Tarjolla Iso Roineveden kuhakeittoa, savuhaukileivät, Ilorannan savusärkeä sekä tuoretta ruisleipää ja vastapaistettua kotijuustoa. Sitten onkin aika sanoa näkemiin ja suunnata kohti Hämeenlinnaa.

Viimeisenä etappina hämäläisellä ruokamatkalla on Tiirinkoski, jossa teitä odottaa 1910 rakennetussa navettarakennuksessa toimiva lifestyle-tyylinen kauppa, tilamyymälä sekä omista härkäpapujauhoista tehtyjä
vohveleita tarjoava kahvila. Tiirinkoskella on pitkä historia maatilan pidossa, ja nykyisin tilalla kasvatetaan alkuperäisrotuisia Ahvenanmaan saaristolampaita, Gotlannin turkislampaita sekä ylämaankarjaa. Lisäksi tilalla
viljellään viljaa ja härkäpapua, jota on käytetty jo 600-luvulla ravinnoksi! Tiirinkoskella pääsette tekemään tuliaisostoksia sekä nauttimaan kuulua Tiirinkosken härkäpapuvohvelia jäätelön, suolapähkinöiden ja
karamellikastikkeen kera.

 

 

Lisätietoja kohteista:

Hahkialan Kartano, www.hahkiala.com

Pekkolan tila, www.pekkolantila.fi
Iloranta, www.iloranta.fi
Tiirinkoski, www.tiirinkoski.fi

Ruoka:
Ruoka on mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista valmistettua ja vaihtelee sesongin mukaan. Esimerkiksi kesällä hyödynnetään oman puutarhan, metsän ja järvien antimia, villiyrttejä, marjoja
ja hedelmiä. Hämäläisellä aamiaisella tarjoillaan mm. pitkään haudutettua puuroa, marjoja, ruis- ja vehnäleipää, makeita leivonnaisia ja valikoima kylmiä lihaleikkeleitä, kalaa, juustoja ja kasviksia.

Lisätietoja:

 • Kesto: 3 päivää / 2 yötä.
 • Saatavilla lisäpalveluita erillishintaan ennakkovarauksesta: hyvänolon hoitoja, saunapalveluita, ohjattuja luontoaktiviteetteja, ohjattua liikuntaa ja rentoutusta, tiimikisojaja metsäkylpyjä. 
 • Lisätietoja suoraan majoituskohteista.
 • Mahdollisuus muokata ohjelmaa omalle ryhmälle toiveiden mukaan (min. 10 hlöä).
 • Kuljetukset eivät sisälly ohjelman hintaan.


Pakettihinta sisältää:

 

 • Majoituksen 2 vrk / 2 hengen huoneessa (1.yö Hahkialan Kartano, 2. yö Iloranta)·
 • Ruokailut ohjelman mukaan·
 • Sauna Hahkialan kartanolla·
 • Päivien ohjelma


Lisämaksusta:

 • 1 hengen huonelisä 30,00 € / hlö / vrk·
 • Kuljetukset kohteiden välille.·
 • Saunominen ja uiminen/avanto Ilorannassa lisähintaan 20,00 €/ hlö. Sisältäen puulämmitteisen ranta- ja sähkösaunan järvinäköalalla sekä savusaunan.


Hinta: 426,00 € / hlö sis. alv

Saatavilla:
Teemaviikonloput (myös yksittäiset varaukset): 18.-20.6.2021, 1.-3.10.2021 ja 14.-16.1.2022. 
Ryhmille tilauksesta ympäri vuoden (yli 10 hlöä).

Varaukset: www.iloranta.fi & samu@iloranta.fi p. +358 40 513 1139

Lämpimästi tervetuloa – Enjoy the taste of Häme!

0
Feed